other projects

Η θεραπευτική Φωτογραφία και το Ψυχόδραμα

Πότε έβαλες τελευταία φορά τον εαυτό σου στο επίκεντρο;

λίγα λόγια για τις συντονίστριες:

 

 

Αυτοφροντίδα retreat

Θερ. Φωτογραφία | Ψυχόδραμα | κρουστά

 

 

 

Κατοχύρωσε τη θέση σου έγκαιρα | περιορισμένος αριθμός συμμετοχών

 

Πληροφορίες - εγγραφές |

 

#Φυσικά

#Αυθεντικά

#Αυτοφροντιστικά

αποστολή

Όνομα:

This field is required.

Thank You!

The form has been successfully sent.

 

 

 

 

Επίθετο:

This field is required.

e-mail:

This field is required.

τηλέφωνο

This field is required.

notes:

This field is required.

Ιούλιος 2024 | Κρήτη

εργαλεία προσωπικής ανάπτυξης και αυτοφροντίδας

Σε ένα βιωματικό 4ήμερο Αυτοφροντίδας στην καρδιά της Φύσης!

Δημιουργήσαμε αυτό το 4ήμερο βιωματικ΄΄ο σεμινάριο  με όρεξη και το όραμα να προσφέρουμε μια ποιοτική επιλογή δραστηριότητας που να συνδυάζει την προσωπική ανάπτυξη & αυτοέκφραση 

       κοντά σε παρθένα φύση, σε ησυχαστήριο όπου θα μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τη βαβούρα της καθημερινότητας και τη φλυαρία του νου

     για να εστιάσουμε στον εαυτό μας και να του προσφέρουμε μια ανάσα αναζωογόνησης που να αντανακλά σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής του:

 

σώμα, συναίσθημα, νόηση, ψυχή, πνεύμα,

 

για να γευτούμε τα οφέλη της ομαδικής δουλειάς: μάθηση ο ένας από τον άλλον, έμπνευση ο ένας από τον άλλον, να καρπωθούμε τη δύναμη της ομάδας μέσα σε ένα κλίμα αποδοχής, σεβασμού, και ευγενούς προώθησης της δημιουργικότητας και συν-δημιουργίας.

 

 

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, και με τα εξείς δυνατά μας “εργαλεία”:

 

Ψυχόδραμα,

Θεραπευτική Φωτογραφία,

Κρουστά,

Hatha Yoga

 

 

 ΤΟΝΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗ - ΔΑΝΑΗ ΧΟΡΟΜΙΔΟΥ 

Έναρξη

Παρασκευή 19 Ιουλίου |

 

Αναχώρηση

Δευτέρα 22 Ιουλίου

 

τοποθεσία: Ξενώνας Αλώνια - mountain hostel Alonia

 https://www.alonia.gr/

στον Άγιο Ιωάννη Σφακίων, νότια Χανιά, Κρήτη 

 

 

 

 

Δηλώσεις συμμετοχής early bird μέχρι 31 Μαίου

Δανάη Χορομίδου  |  6943293408 

 

Τόνια Αυγουστάκη | 6948050532

 

 

Στη σφαίρα της εικαστικής τέχνης και της προσωπικής ανάπτυξης, η Τόνια Αυγουστάκη αναδεικνύεται ως πρωτοπόρος, συνδυάζοντας τα ταλέντα της ως φωτογράφος και ψυχοδραματίστρια για να δημιουργήσει μια μοναδική και μεταμορφωτική εμπειρία διευκολύνοντας την αυτοπαρατήρηση και την έκφραση, προσφέροντας μια νέα προοπτική στο ταξίδι προς την αυτοανακάλυψη και προσωπική ανάπτυξη.
Σπούδασε οπτική επικοινωνία και fine arts - εικαστικές τέχνες- και εργάζεται ενεργά στο χώρο της εικαστικής τέχνης -Visual Artist- και της φωτογραφίας εδώ και 25 χρόνια.
Είναι συνιδρύτρια του πολυβραβευμένου δημιουργικού γραφείου ( www.spir.to ) καθώς και της εικαστικής ομάδας “Second Floor now”. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έχει συνδιάσει τις σπουδές της στο Ψυχόδραμα και το Art therapy με τις σπουδές της στη φωτογραφία (www.toniaphotography.com) και συντονίζει σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο ομάδες Θεραπευτικής Φωτογραφίας καθώς και ομάδες Ψυχοδράματος με ποικίλες θεματολογίες με κύριο αυτό της Αυτοφροντίδας.
Πιστεύει πολύ στη θεραπευτική δύναμη της Τέχνης, της δημιουργίας και της συνέργειας.
Ερευνά τα τελευταία χρόνια την φωτογραφία ως θεραπευτικό μέσο στην ψυχική υγεία.
Είναι επίσης εκδότρια των ετήσιων Καλλιτεχνικών Φωτογραφικών ημερολογίων προσωπικής ανάπτυξης “Tonia’s Photography Calendars”
Με 14 χρόνια εμπειρία στο χώρο της yoga, φέτος το 2024 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση δασκάλων Yoga teacher 200hrs - Yoga Pilates Academy. Διδάσκει Hatha yoga, meditation, yin yoga.​

Τόνια Αυγουστάκη

| εικαστικός - εκπ. Ψυχοδραματίστρια

 

 

Δανάη Χορομίδου

| ψυχολόγος, Trainer, Educator & Practiotioner Ψυχοδράματος

 

 

Είναι Ψυχολόγος (απόφοιτος ΕΚΠΑ), ειδικευμένη στο Κλασικό Ψυχόδραμα του Moreno, Επόπτρια και Εκπαιδεύτρια Ψυχοδράματος. Tην τρέχουσα περίοδο δραστηριοποιείται κυρίως στο ιδιωτικό της χώρο, την Ψυχοκίνηση ( www.psixokinisi.gr ) Κέντρο Ψυχοδράματος και Προσωπικής Ανάπτυξης με έδρα την Αθήνα, που δημιούργησε με το όραμα να αναπτυχθεί σε εστία μετάδοσης και ανάπτυξης του Ψυχοδράματος στον ελλαδικό χώρο. Δουλεύει κυρίως με ατομικές συνεδρίες, συντονίζοντας ομάδες Ψυχοδράματος,ψυχοδραματικά εργαστήρια και άλλα σεμινάρια ψυχολογίας.

Παράλληλα με το Ψυχόδραμα, έχει εκπαιδευτεί στο Playback Theatre- αυτοσχέδιο θέατρο, με το οποίο ασχολήθηκε ενεργά ως εκπαιδεύτρια και ως μέλος ομάδων Playback. Η διαδρομή της για την αυτο-ανάπτυξη και για μια πιο ολιστική προσέγγιση στο τι θα πει υγεία και ψυχική υγεία, την ώθησε να ασχοληθεί με τις ενεργειακές θεραπείες. Είναι Master Reiki και έχει σπουδάσει Κβαντική Εσωτερική θεραπεία. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της έχει στραφεί στην ειδική μελέτη για το ψυχικό τραύμα με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά ευρήματα στην περιοχή του τραύματος και της μετατραυματικής διαταραχής (PTSD) και συμμετέχει σε μονοετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδίκευσης για το Ψυχικό Τραύμα.

Έχει συνεργαστεί με διάφορους χώρους και οργανισμούς εφαρμόζοντας τη μέθοδο του Ψυχοδράματος, όπως : συνεργάτης του ΜΚΟ Μείνε Δυνατός για άτομα που εμπλέκονται με τον καρκίνο, συνεργάτης κέντρου ημέρας Διαταραχών Διατροφής Ανάσα, Κέντρων Ημέρας Ατόμων με Ψυχωσικές Διαταραχές Ίασις/ΈΔΡΑ κ.α.

Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, είναι ανεξάρτητος αρθογράφος σε διάφορα διαδικτυακά περιοδικά Ψυχικής Υγείας (E-psychology, Εναλλακτική Ατζέντα, Ψυχογραφήματα κ.ά.). και είναι συγγραφέας του βιβλίου "Ψυχόδραμα, γίνομαι ο πλοηγός της ζωής μου. Η μέθοδος και η ουσία του ψυχοδράματος για την προσωπική ανάπτυξη", που εκδόθηκε το 2021 από τις εκδόσεις Ραδάμανθυς.

συμπληρώστε τη φόρμα για

Επικοινωνία |

 

Λίγα λόγια για το Ψυχόδραμα

Το Ψυχόδραμα είναι μια ομαδική μέθοδος ψυχοθεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης, που μας επιτρέπει να δουλέψουμε με βιωματικό τρόπο στα θέματα που μας απασχολούν και τα οποία διαπραγματευόμαστε. Τα θέματα που δουλεύουμε τα φέρνουν τα μέλη της ομάδας ή προκύπτουν στην “εδώ και τώρα” αλληλεπίδραση της ομάδας. Κατά τη διάρκεια μιας ψυχοδραματικής συνάντησης, ερχόμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας, αναπτύσσουμε την προσωπικότητά μας, εξετάζουμε τους “ρόλους”  μας, πειραματιζόμαστε με νέους ρόλους που επιθυμούμε στη ζωή μας, εκφραζόμαστε, βιώνουμε κάθαρση και διορθωτική εμπειρία στους πόνους μας, απελευθερώνουμε τη δημιουργικότητα και τη αυθορμητισμό μας.

 

Λίγα λόγια για τη θεραπευτική φωτογραφία

Μέσω της θεραπευτικής φωτογραφίας θα φωτίσουμε και θα εκφράσουμε κομμάτια του εαυτού μας που δεν είχαν την ευκαιρία να φανούν, να ακουστούν, να εκφραστούν.  Χρησιμοποιούμε τη φωτογραφία ως μέσο αυτοπαρατήρησης, έκφρασης και δημιουργικότητας. Η φωτογραφική μηχανή μπαίνει στη θέση του “εγώ” που παρατηρεί, ως ένας πιστός σύντροφος που δεν κρίνει, αλλά φωτίζει και καθρεφτίζει την αλήθεια του εαυτού χωρίς λόγια.

Δεν είναι απαραίτητο να έχετε κάποια σχετική γνώση η εμπειρία, απλώς τη φωτογραφική από το κινητό σας τηλέφωνο ή τη φωτογραφική σας μηχανή

 

Art Therapy & Ψυχόδραμα Retreat 

19 - 22 Ιουλίου

 

4ημερο βιωματικό σεμινάριο